Nyilatkozat

Intézményeinkbe járó diákjainknak és családtagjainak, alkalmazottainknak
Gyülekezeti életünk iránt érdeklődőknek

Az elmúlt két hétben személyes média csatornáján, majd a Városi Televízióban dr. Márki-Zay Péter polgármester becsmérlő kifejezéseket használva, negatív színben tüntette föl a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolát Egyházközségünkkel együtt, személy szerint Bán Csaba lelkipásztor urat.

Noha több kijelentését hivatalos dokumentumok is cáfolják, nyilván hiába kérnénk őt téves állításainak helyesbítésére, illetve arra, hogy kövesse meg az egyházközséget, az iskolát és lelkipásztorunkat. Hiszen – ahogy mondani szokás – a stílus maga az ember… (G-L. Leclerc)

Több száz éves Gyülekezetünk iránti tiszteletünk miatt azonban mégsem hagyhatjuk szó nélkül, ha a közülünk valókat pellengérre állítják.

Ezért csendesen, de a leghatározottabban kijelentjük, hogy a másokat bántó, sértő hangnemet súlyosan méltatlannak tartjuk egy városvezetőhöz, egy tanult diplomás emberhez, valamint  egy önmagát istenfélőnek tartó személyhez.

Lelkipásztorunk és a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola további munkálkodására e szomorú alkalomból is Isten gazdag áldását kérjük!

Hódmezővásárhely, 2023. július 26.

Gyülekezetünk elnöksége

Megosztás

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top